logo
امروز : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۶:۵۱
[ شناسه خبر : ۵۹۴۱ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 7 دقیقه ]

تلگرام محور ناامنی/ مسئولان چه می‌گویند؟

تلگرام-محور-ناامنی-مسئولان-چه-می‌گویند؟-

در حوادث و اغتشاشات دی ماه، تلگرام نقش اساسی ایفا کرد تا حدی که اکثر مسئولان جمهوری اسلامی ایران بر ناامن بودن این پیام‌رسان خارجی تاکید داشتند.

به گزارش موج رسا; زمانی که از اغتشاشات دی‌ماه 96 سخن به میان می آید ناخودآگاه ذهن همه به سمت تلگرام معطوف می شود؛ پیام رسان خارجی که بستر اصلی شکل گیری اغتشاشات اخیر بود.

پس از حوادث دی ماه 96 که پایه آن در تلگرام ساماندهی شد، همگان دریافتند که یک پیام رسان خارجی تا چه اندازه می تواند برای کشور آسیب رسان باشد. در بحبوحه اغتشاشات اخیر مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران هر یک به نحوی به نا امن بودن این پیام رسان خارجی اعتراف کردند که در ادامه این مطلب به سخنان آنها می پردازیم.

 نقش تلگرام در ناآرامی های اخیر از نگاه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس 

پس از پایان اغتشاشات دی ماه، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جلسه‌ای به بررسی علل و چرایی حوادث اخیر  پرداخت. این کمیسیون در بررسی حوادث دی ماه 96 ضمن اعلام وجود اسنادی مبنی بر دخالت کشورهای بیگانه به ویژه آمریکا و صهیونیسم، نقش تلگرام را به عنوان شتاب دهنده و محوریت پیام رسانی اغتشاشات دی ماه عنوان کردند.

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این جلسه ضمن عدم موافقت با محدود کردن و بستن اینترنت و فضای مجازی تاکید کردند که بدون مدیریت فضای مجازی نمی توان امنبت و آرامش را تامین کرد.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور: تلگرام دنبال براندازی نظام بود

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به نقشه شوم دشمنان در آشوب های اخیر، محوریت این عملیات را منافقان دانست و گفت: دشمنان در ابتدا فقط به دنبال فراخوان مردم بودند و قرار بود پس از آن همه مخالفان را مسلح کرده و آنگاه به دنبال براندازی نظام باشند و در این میان تلگرام وظایف خود را برای فراخوان و تهییج مردم به نحو احسن انجام می داد.

 وی با بیان این که فیلتر کردن تلگرام همچون آب روی آتش بود و عناصر ضد انقلاب نیز به سرعت دستگیر شدند، اظهار داشت: شبکه تلگرام به دنبال بسیج کردن مردم علیه نظام اسلامی، آموزش آشوبگری و اغتشاش، راه انداختن عملیات روانی سیاه و مخرب علیه نظام، واگذاری تمام اطلاعات مردم به دشمنان و هدایت جامعه برای براندازی نظام بود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه: تلگرام به بستری برای آشوب و اغتشاش در کشور تبدیل شده بود

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه افزود: تلگرام ۴۰ درصد از ترافیک اینترنت کشورمان را اشغال کرده، باید شبکه‌های بومی و اجتماعی که سرورشان در داخل ایران است، تبلیغ شوند.

شهریاری با اشاره به نقش شبکه تلگرام در اغتشاشات اخیر اظهار کرد: این شبکه به بستری برای آشوب و اغتشاش در کشور تبدیل شده بود و چاره‌ای جز فیلتر موقت تلگرام وجود نداشت، البته برخی افراد در حاکمیت کشور اعتقادی به بستن کامل تلگرام ندارند، بهانه این افراد این است که نباید وارد حیطه مردم بشویم.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه افزود: از یک سال پیش مدام هشدار دادم که تلگرام به مصیبت و آفتی برای جامعه و نظام اسلامی تبدیل شده است که باید برای مدیریت صحیح آن برنامه‌ریزی لازم توسط حاکمیت صورت بگیرد.

هشدار وزیر ارتباطات به موسس تلگرام درباره نقش برخی کانال ها در اغتشاش

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به انتشار اخبار تحریک‌آمیز یکی از کانالهای تلگرامی معاند جمهوری اسلامی ایران، طی توییتی خطاب به مدیرعامل تلگرام نوشت: یک کانال تلگرامی عملاً مردم را دعوت به ایجاد ناامنی و استفاده از بمب دستی و اسلحه می‌کند.

وزیر ارتباطات همچنین در یک هشدار جدی به موسس تلگرام نوشت: یک کانال تلگرامی در حال نفرت پراکنی است، مردم را تشویق می کند که از کوکتل مولوتوف استفاده کنند، مسلح شوند و جامعه را نا آرام کنند. حالا زمان آن است که چنین تشویقاتی توسط تلگرام متوقف شود.

نا امنی تلگرام از زبان مسئولان بلند پایه کشور

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین درباره فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام گفت: ما ابتدا بنا داشتیم که شبکه‌های اجتماعی را حفظ کنیم. ما با همان صلاح شورای امنیت کشور با مدیر پیام رسان تلگرام مکاتبه کرده و از وی درخواست کردیم بنابر مدارکی که موجود است فعالیت این کانال را متوقف کند.

وی افزود: مدیر تلگرام سه کانال از مجموعه این کانال‌ها را بست اما مجدد این کانال ایجاد شد و با توجه به ضعف نقاط مرجع خبری در کشور ما، هجوم مردم به سمت اینکه بخواهند بدانند چه خبر است و اطلاعات چگونه است، مراجعات زیاد شد. مدیر تلگرام علیرغم تعهداتی که خودشان دارند به مقررات خود پایبند نبود و همکاری نکرد.

عضو شورای عالی فضای مجازی کشور: تلگرام در سازماندهی اغتشاشات اخیر نقش اساسی داشت

رسول جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی کشوربا اشاره به نقش تلگرام در سازماندهی اغتشاشات اخیر گفت: شکی نیست که هیچ چیزی نباید با امنیت ملی ما در تعارض قرار بگیرد؛ یعنی هر خدمتی و هر سرویسی به خصوص سرویس خارجی که در تعارض با امنیت ملی ما باشد حتما باید مدیریت شود و یا مدیریت شونده باشد؛ هم اکنون تلگرام یک رسانه ای شده است که با امنیت ملی ما در تعارض است.

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه: دستور مسدودسازی کانال های تلگرامی حامی اغتشاش از قبل ابلاغ شده بود

عبدالصمد خرم آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در کانال شخص خود در پیام رسان سروش نوشت: به لحاظ اهمیتی که سازماندهی و برنامه ریزی دشمنان در تلگرام داشت اوایل سال 1396 این موضوع را رسانه ای کردم و بارها اعلام نمودم حدود 8 هزار از پانصد هزار کانال در شبکه اجتماعی تلگرام علیه امنیت کشور و مقدسات اسلامی و عفت و اخلاق عمومی در حال فعالیت بوده و مشغول سازمادهی و تخریب کشور در فضای مجازی هستند، اما متاسفانه هم وزیر سابق وهم وزیر لاحق ارتباطات و فناوری اطلاعات در مقابل اجرای دستورات مقاومت کردند.

استنکاف وزارت ارتباطات از اجرای دستورات کتبا به رئیس محترم مرکز ملی فضای مجازی ابلاغ شد، اما مع الاسف اقدام موثری بعمل نیامد.
بخش عمده ای از فتنه و آشوبگری ها و اغتشاشات روزهای اخیر حاصل اشغال فضای مجازی کشور و بی توجهی مسئولین ذیربط به این موضوع بوده است.

 وزیر کشور:  از فضایی مجازی در جهت سلب امنیت کشور سوء استفاده کردند

رحمانی فضلی وزیر کشور بعد از اغتشاشات اخیر با اشاره به سوءاستفاده برخی افراد از فضای مجازی در اتفاقات اخیر گفت: کسانی که از فضای مجازی سوءاستفاده کردند و از آن در جهت سلب امنیت، بی نظامی، قانون شکنی و تخریب اموال مردم استفاده کردند، نشان دادند که استفاده از ظرفیت این امکان بهانه است، آنها بدنبال خشونت پراکنی و رعب و وحشت هستند که قطعا با این نوع رفتار برخورد خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه در آرامش، امنیت و نظم و در چهارچوب قانون بهتر می توان پیگیری مطالبات شد، تصریح کرد: مردم عزیزمان همواره با تاکید بر روش‌های قانونی پیگیر حقوق خود بوده و خواهند بود لذا نباید تخریب‌ها و تجاوز به حقوق عمومی و شهروندی جامعه را به حساب مردم فهیم و عزیزمان گذاشته شود.

همچنین دبیر شورای امنیت کشور با تبیین عوامل مختلف موثر در جلب حضور تعدادی از مردم در اعتراضات، ترسیم دقیق نقش و سهم جریان های مختلف در فراخوان های منجر به تجمعات را از جمله ابعاد گزارش ارائه شده از سوی وزارت کشور دانست و به طیف بندی جریانات معاند بر اساس تحریکاتی که در فضای مجازی داشتند، اشاره نمود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر